Radi sa nama
Bit „NEC“ programa učinkovitije uporabe energije NuovaEnergia kluba je povećanje svijesti učesnika o potrebi za zaštiti okoliša, i to putem prosljeđivanja korisnih informacija potrošačimana području učinkovite potrošnje energije u domaćinstvu, dakle u inspiriranju na učinkovitiju potrošnju energije.
 
Na polju zaštite klime i uz nju usko povezanim energetskim pitanjima, prvenstveno učinkovitost energije treba biti shvaćena kao jedno od najvažnijih pitanja, te kratkoročno razmišljanje uvjetovano materijalnim pitanjima treba biti zamijenjeno dugoročnim razmišljanjem koje je usredotočeno na okoliš.
 
Ako te ovaj cilj motivira, sve će drugo doći samo od sebe…

Međunarodni studiji navode da od potrošene energije nekih 30% je potrošeno u domaćinstvima, no ako uzmemo u obzir i energiju koja je iskorištena za njenu pripremu, možemo reći da domaćinstva konzumiraju nekih 40% od sveukupne potrošene energije.
 
Rezultati prekomjerne potrošnje koja je izazvala globalno zatopljenje, te njene druge za sada nedefinirane posljedice – kao što je i promjena klime koju osjećamo i na vlastitoj koži (a to je tek početak) – umjesto da nam olakša uvjete života, u stvari život čini sve težim i težim. Prepoznajući ove činjenice Europska Unija već godinama obraća posebnu pažnju učinkovitijem iskorištavanju postojećih izvora energije, istraživanju sa ciljem otkrivanja održivih izvora energije te razradi projekata koji bi umanjili i ograničili emisiju štetnih plinova, posebice ugljičnog dioksida (CO2) u atmosferu. Pored toga, privatizacija izvora energije te njen stalni porast cijena dodiruje svakog potrošača, a to ne smijemo zanemariti, pogotovo ne u kriznoj situaciji u kojoj se nalazimo.
 
Ušteda energije, dakle, nije povezana jedino uz zaštitu okoliša (manja potrošnja = zaštita prirode), već ima i značajan pozitivan utjecaj na ukupno stanje privrede.
 

Tebi osobno...

"Svaki trijezni čovjek mora uvidjeti
da štednja energije samo u njegovom interesu
već je to i njegova obaveza!"
 

NuovaEnergia Club

NuovaEnergia termékek