Predstavljanje

 

„Čovečanstvo, kao moderna kultura, veċ barem 10 000 godina živi na održiv način. Jedno vreme smo bili u mogućnosti da korigujemo svoje greške modernom tehnologijom, ali vrlo brzo smo dostigli tačku nakon koje nema moguċnosti za korekciju.

Ranije smo mislili da ako bacimo smeće u reku, onda će ono nestati; ako spalimo ugljenik, ono će postati dim i nestati. Tek kasnije smo shvatili da je sve povezano i da sve što se dešava na ovoj planeti ima uticaja i na nas. Naša generacija ima zadatak da povrati održivost.“ citat iz jedne od reportaža Laslo Ervina

Naša firma, NuovaEnergia Kft., sa mađarsko-italijanskom sferom interesa bazira svoju delatnost na višegodišnjem iskustvu na polju energetske efikasnosti i ekologije u Južnoj Evropi

 

Naša filozofija
 
Nezavisno od toga u kojoj zemlji žive, koje su vere i da li su političari, preduzetnici, bankari, obični građani ili milioneri, ono što je zajedničko svima koji čitaju ove redove je da je prva i najvažnija stvar koju nam je čast i obaveza da zaštitimo – priroda, koja omogućuje samo naše postojanje.
 
Prirodu ne možeš da moliš za oproštaj, ne možeš da joj se moliš, prirodu ako ne čuvaš i ako postupaš protiv nje, osvetiće se i izbrisaće te sa svog puta.
 
Već ovog momenta treba da prestanemo sa načinom života koji besomučno troši i šteti prirodi i sebi, ako želimo da i naša deca imaju gde da žive, šta da piju!
 
Svi treba da budemo svesni ovih činjenica. Ako i dalje živiš trošeći, upropastićeš prirodu koju upropaštavaju i milioni drugih, i jednog dana ćeš se probuditi da nema vazduha da udahneš, kuću ti je uništio hurikan, i mogli bi da nabrajamo nadugačko…
 
Ako i preživiš, jer veruješ da se na tebe ne odnose zakoni prirode, jer si velik i moćan, ili zato što imaš uticaja, kad budeš video sliku razorene Zemlje, u šta ćeš verovati onda, kakvu budućnost ćeš zamisliti svojoj deci i sebi?
 
NE SMEMO DALJE DA ODGAĐAMO ČINJENICU DA TREBA DA UČINIMO NEŠTO!
 
SADA, ZAJEDNO, MOŽDA MOŽEMO DA UBLAŽIMO ILI SPREČIMO EFEKTE GLOBALNOG ZAGREVANJA!
 
Naša delatnost
 
 
Naši ciljevi
 
 
SAMO ZAJEDNO MOŽEMO DA DOSTIGNEMO OVE CILJEVE, ZATO SI NAM I TI POTREBAN/NA!


NuovaEnergia Club

NuovaEnergia termékek